top of page
entusiastene.jpg

SIF VOLLEYBALL

SIF VOLLEYBALL 60+

Strømsgodset Idrettsforenings volleyballag for damer 60+ er en unik samling av livsglade seniorer som har tatt Drammen med storm. Inspirert av dokumentarfilmen «Optimistene», har disse kvinnene, med en samlet livserfaring på over tusen år, kastet seg ut i volleyballens verden. De kalles Entusiastene, en gruppe som åpent diskriminerer mot de under 60, og med det har de skapt et fellesskap fylt av latter, livsglede og sportslig innsats.

Historien om Entusiastene begynte med Marit Brattum Enger, en tidligere gymlærer på 70, som ble inspirert etter å ha sett «Optimistene» på NRK. Hun delte sin visjon på et torsdagstreff for seniorer i Strømsgodset menighet, med et håp om å bringe noe lignende til Drammen. Med støtte fra Den norske kirke i Drammen og diakon Signe Myklebust, ble drømmen til virkelighet.

Entusiastene har vist at alder bare er et tall. Til tross for en blandet bag av volleyballerfaring – fra de helt uerfarne til de med litt kunnskap fra tidligere – har laget kommet langt siden oppstarten. De har til og med utfordret et seniorlag med herrer til en vennskapskamp, og selv om de ikke imponerte stort da, har de nå utviklet seg til å bli en formidable motstander.

For Entusiastene er ikke seieren det viktigste. Det å samles, spille volleyball og ha det gøy sammen er kjernen i deres aktivitet. Som Sissel Torp, en av medlemmene, uttrykker det: volleyball er ikke bare bra for kroppen, men enda bedre for sjelen. Gjennom idretten finner de glede, samhold og et pusterom fra hverdagens trivialiteter.

Entusiastenes engasjement og vitalitet utfordrer stereotypiene om aldring og aktivitet. De viser at det aldri er for sent å prøve noe nytt, og at alderdommen kan være en tid for utforskning og moro. Med nye drakter på vei og en supporterbuss organisert til deres første turnering på Hamar, står de klare til å vise at de er mer enn gode nok – ikke bare for motstanderne, men også for seg selv.

Gjennom latter, samhold og en ubrytelig ånd har Entusiastene fra Strømsgodset idrettsforening bevist at livet virkelig begynner ved 60. Med hver volleyballkamp de spiller, bryter de ned aldersbarrierer og inspirerer andre til å gripe dagen, uansett alder.

SISTE NYTT

ARRANGEMENTER

Ingen arrangementer for øyeblikket

KONTAKTPERSONER

bottom of page