top of page

Thorodd Presberg: En legende i fotball og bandy fyller 80 ÅR 💙🎉
I dag feirer vi 80-årsdagen til Thorodd Presberg, en mann som ikke bare er en legende i fotballverdenen, men også en fremtredende skikkelse i bandysporten. Presberg, kjent for sin lidenskap og dedikasjon til Strømsgodset Idrettsforening, har satt et uutslettelig preg både på isen og på gresset.


Født 19. januar 1944, viste Presberg fra ung alder et uvanlig talent i sport. Hans karriere startet hos Strømsgodset i fotball, men det tok ikke lang tid før hans ferdigheter på bandybanen også fanget oppmerksomheten. Presbergs allsidighet og atletiske dyktighet gjorde ham til en sentral figur i begge sportene, en sjeldenhet selv i en tid hvor det var mer vanlig å kombinere fotball og bandy.


På fotballbanen ledet han Strømsgodset til historiske høyder, inkludert seriemesterskapet, og ble kjent for sin evne til å inspirere lagkamerater og for sin taktiske innsikt. Like imponerende var hans prestasjoner på bandybanen, hvor han viste enestående spillforståelse og teknikk. Presberg ble raskt en nøkkelspiller og en respektert figur i norsk bandy, og bidro vesentlig til sportens popularitet i Drammen og Norge.


Etter sin aktive karriere fortsatte Presberg å påvirke begge sportene. I fotballen tok han på seg roller som trener og mentor, og i bandy engasjerte han seg i utviklingen av yngre spillere og i styrkingen av sportens infrastruktur. Hans engasjement for ungdomsarbeid i begge idretter har vært uvurderlig, og han har vært en inspirasjon for utallige unge atleter.


Gjennom hele sin dommerkarriere har Presberg vist en imponerende kombinasjon av kunnskap, besluttsomhet og rettferdighet. Hans arbeid har ikke bare bidratt til å opprettholde spillets regler, men også til å fremme en kultur av respekt og sportsmannskap. Presbergs engasjement og dedikasjon til dommerrollen har gjort ham til en rollemodell for kommende generasjoner av dommere.


I dag, når Thorodd Presberg feirer sitt 80-årsjubileum, hylles han ikke bare for sine imponerende prestasjoner som spiller, men også for sin lederrolle og sitt langvarige engasjement for norsk idrett. Familier, venner, tidligere lagkamerater fra både fotball- og bandylag, klubbansatte, og fans gratulerer denne enestående idrettsmannen med dagen.


"Thorodd Presbergs bidrag til både fotball og bandy er enestående. Hans dedikasjon og lidenskap for sport har satt en standard for kommende generasjoner. Han er et eksempel på ekte sportsånd og et forbilde for alle i idretten."


Som en sann idrettslegende i Norge, står Thorodd Presberg som et symbol på hardt arbeid, mangfoldighet i sport, og livslang dedikasjon. Hans arv i både fotball og bandy vil utvilsomt fortsette å inspirere og påvirke fremtidige generasjoner av idrettsutøvere.


Nyt dagen med kake på «banen» sammen med resten av guttaboys.


Gratulerer med dagen, Thorodd Presberg!2 Comments


Thorodd Presberg
Thorodd Presberg
Mar 20

Ja, takk for innlegget men må kommentere; Hvorfor er ikke min innsats som dommer i fotball og bandy med?

Like
Ole Petter Wie
Ole Petter Wie
Mar 21
Replying to

Beklager forglemmelsen. Nå har vi også lagt til noen ord om din imponerende dommerinnsats 😀

Like
bottom of page